18 år og byens pokerfjes

Pokerbord hos den kjente pokersiden Betsson.

Pokerbord hos den kjente pokersiden Betsson.

Han vinner rett som det er pokerpotter på flere titalls tusen kroner. I helga ble Kristian Ulriksen nummer fem i poker-NM.

Vi spilte åtte timer om dagen fra torsdag til søndag da en sto igjen som vinner, sier Kristian Ulriksen (18). Sist torsdag dro han til Oslo for å delta i et slags Norgesmesterskap i poker. 275 deltakere hadde alle betalt 4.400 kroner for å delta, og det ble spilt på en lang rekke bord. Da turneringen var over, satt han etter eget utsagn igjen med 9.999 kroner, nok til å dekke reise opphold og deltakeravgift.

– Foreldrene mine er ikke veldig glad i at jeg bruker så mye tid på å spille, men jeg har forsøkt å konsentrere meg om skolearbeid den siste tida. Jeg er jo russ og skal snart ha eksamen, sier Kristian. Da han kom tilbake mandag, ble han gratulert av kompiser og de som kjenner han. Men unge Ulriksen benekter at han kan gå rundt å være helt poker-konge.

– Dette forandrer ingenting, mener han. At akkurat han er blitt flink i dette pengespillet forklarer han med flere faktorer. Først og fremst er det forståelsen for kortspill. – Jeg har også bra disiplin, og evne til å lære hurtig. Dermed oppfatter jeg det som skjer raskt sier han. Kristian Ulriksen mener også at han har pokerfjes. – Det må jeg vel ha, smiler han. De siste par årene har han brukt mye tid – og penger på poker. Mye av spillet foregår på via Internett. Der er det også store penger i omløp.

– Den største potten jeg har dratt i land? Tja, vet ikke helt. Var vel 50.000 kroner, sier han lett beskjemmet. – Men da hadde jeg jo selv lagt i halvparten. Så gevinsten var 25.000, sier Kristian Ulriksen. Han sier pokerspill på det nivået han driver, handler om store penger. Han ønsker ikke å gå i detalj på hvor store, og hvor mye. – Men det er mye. Samtidig går jeg i overskudd. ved siden av å gå på skolen, spiller jeg fotball for TIL, og alt jeg gjør og foretar meg betaler jeg med penger jeg har vunnet i poker, sier han. Mesterskapet som han i helga ble nummer fem i, samlet deltakere fra hele landet. Han var en av de yngste deltakerne. – Etter hvert ble spillerne slått ut, og på søndag satt vi igjen med ett bord med ni spillere. Det er alltid ni spiller rundt et slikt bord, forklarer Kristian. Rammen for mesterskapet var edruelig og røykfritt, noe byens unge pokermester sier er en forutsetning for at han skal orke å være med. Men så er han også ung i gamet.

– Da det var 50 igjen, var jeg den desidert yngste. De fleste var vel godt voksne, mener Kristian Ulriksen. Han sier andelen av folk fra Nord-Norge var stor blant deltakerne, og blant de beste.

– Da vi var 13 igjen, var det 10 nordfra, og et par fra Tromsø. Men jeg ble bestemann fra Tromsø, smiler Kristian. Første gang han kom i kontakt med «skikkelig» poker, var for drøyt et par år siden. Etter det har det blitt mange spill, og mye penger. Nå er det heller sjelden han spiller mot kompiser på samme alder her i Tromsø.

– Etter hvert som jeg har lært spillet og blitt bedre, er det ikke noe særlig for de andre å spille mot meg. Derfor blir det mye spilling på Internett. Der er jeg med på et spillested og har egen konto. Det er jo den jeg spiller fra, sier Kristian Ulriksen. Nå er snart skolen slutt og sommeren her. Hva han skal gjøre fremover, er ikke avklart.

– Jeg er innkalt i militæret. Får se om det blir det eller noe annet. Jeg har lovet foreldrene mine at jeg skal gjøre noe skikkelig – ikke bare spille poker. jeg vil jo ikke bli gambler, men ønsker jo en utdannelse videre, sier Kristian Ulriksen

60 freespins direkte til din innboks!

- Gratis spill uten innskudd eller omsetningskrav

- No deposit-bonuser, freespins og mye mer

- Bli den første til å dra nytte av eksklusive tilbud

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn, så hold et øye med innboksen din!

60 ekte gratis spinn til din innboks

Freespins uten innskudd eller omsetningskrav! 

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn.

Privacy Policy