Vant over en halv million i poker-VM

 - BESTE NORDMANN: - Jeg ble jo beste nordmann, og det var heller ingen fra Sverige som fikk bedre plassering enn meg, så en 75. plass er jeg fornøyd med, sier Åge Spets til oss etter fem dager med pokerspill i Las Vegas.

– BESTE NORDMANN: – Jeg ble jo beste nordmann, og det var heller ingen fra Sverige som fikk bedre plassering enn meg, så en 75. plass er jeg fornøyd med, sier Åge Spets til oss etter fem dager med pokerspill i Las Vegas.

Etter fem dager med pokerspill i Las Vegas fikk hommelvikingen Åge Spets med seg mer enn 500 000 kroner i premie.

Åge Spets har imponert ved pokerbordene i Las Vegas den siste uken, men røk ut av verdens største pokerturnering på dag fem. Han endte på en solid 75. plass i World Series of Poker (WSOP), som anses som verdensmesterskapet i poker. Det holdt til beste plassering av alle nordmenn i turneringen. Det er pengepremie til alle som blir bedre enn 648. plass, og med sin 75. plass fikk Spets med seg nærmere 85 000 amerikanske dollar, eller omtrent 514 000 kroner.

Passe fornøyd

Selv er Spets sånn passe fornøyd med plasseringen.

– Jeg ble jo beste nordmann, og det var heller ingen fra Sverige som fikk bedre plassering enn meg, så en 75. plass er jeg fornøyd med, forteller han på telefon fra Las Vegas.

– Det er en veldig god plassering.

Uflaks

Samtidig understreker han at uflaksen kom på verst mulige tidspunkt. Selv sammenligner han det med å kaste terning.

– Det er jo sånn at når du kaster en terning mange nok ganger så vil du få både seksere og enere. Jeg klarte å unngå å få eneren mange ganger i løpet av turneringen, men så kom den til slutt, og det på et veldig kjedelig tidspunkt, sier Spets.

– To ganger hadde jeg to damer på hånden, og møter så to konger. Sånt koster meg mange sjetonger.

To damer regnes som en god hånd i poker, men både konge og ess er høyere kort og slår dame.

Høyere pengepremier

Spets forteller at pengesummene stiger voldsomt for de plasseringene som ligger høyere enn hans.

– Premiene stiger så vanvittig fra 75. plass og oppover, hadde jeg vært med bare litt til så hadde det blitt en enda høyere premie. Den halve millionen jeg får med meg er bare en brøkdel av hva jeg kunne fått, forteller han. – Det er litt surt å tenke på.

Tilfeldig spill

Etter mange års erfaring med pokerspill er Spets klar over at det er mange tilfeldigheter som spiller inn. Han satte seg derfor ikke noen konkrete mål på forhånd, men han har hatt et ønske om å nå langt i turneringen.

– Man kan jo tenke tilbake på om vurderinger jeg har gjort tidligere i spillet var så gode, men det er vanskelig å vite om man tok et riktig eller feil valg. Jeg velger å ikke tenke så mye på det. Jeg hadde litt uflaks mot slutten, men er likevel fornøyd med plasseringen.

Poker-VM

Verdensmesterskapet i poker tiltrekker seg hvert år tusenvis av mennesker, og i årets versjon deltok 6352 pokerspillere da det hele startet søndag 7. juli. Siste dato for hovedturneringen i Las Vegas var mandag 15. juli, og da er det klart hvilke ni spillere som har kvalifisert seg til finalebordet. Finalen skal spilles i november.

60 freespins direkte til din innboks!

- Gratis spill uten innskudd eller omsetningskrav

- No deposit-bonuser, freespins og mye mer

- Bli den første til å dra nytte av eksklusive tilbud

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn, så hold et øye med innboksen din!

60 ekte gratis spinn til din innboks

Freespins uten innskudd eller omsetningskrav! 

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn.

Privacy Policy